Före, under och efter din överviktsoperation i Malmö

Din första kontakt med Aleris Obesitas i Malmö

Du bokar via telefon, mail eller hemsida. Du får tillgång till vårt informationsmaterial och vi skickar blodprovsremisser så att du kan ta blodprover på vårdcentral/sjukhus inför ditt första besök hos oss.

Konsultationsbesök

Du kommer på gruppträff med läkare och dietist. Därefter får du ett enskilt samtal med en läkare och blir undersökt. Tillsammans fattar ni beslut om operation. Operationstid bokas med en sjuksköterska som också ger dig praktisk information.

Operationsdagen

Du är välkommen till kliniken på avtalad tid. Du träffar först narkosläkaren för ett kort samtal inför operationen som utförs med titthålsteknik och går sen igenom praktisk information och förberedelser med en sjuksköterska.

Du opereras, operationen brukar ta cirka 1 timme, och efter operationen är du under observation i två timmar. Personalen på kliniken kommer att hjälpa dig med mobilisering och andningsgymnastik. 90 % av våra patienter mår så bra dagen efter operationen att de kan gå hem redan vid lunch.

Dagen efter operationen

Du serveras måltider enligt våra kostrekommendationer. Under förmiddagen får du gruppinformation av sjuksköterska, dietist och läkare om vad du bör tänka på den närmaste tiden vad gäller diet, medicinering, sårvård, egenvård och uppföljning. Om du mår bra efter lunch får du åka hem. Du får också med dig ett sjukskrivningsintyg hem.

Uppföljning enligt vårt supportprogram

Du har under hela det första året tillgång till doktor, sjuksköterska och dietist. Tveka aldrig att kontakta oss. Följande avstämningar ingår dessutom enligt vårt supportprogram:

  • Du får direktnummer till vår kirurgjour som är tillgänglig dygnet runt.
  • En sjuksköterska ringer dig två gånger första veckan.
  • Telefonavstämning med en sjuksköterska efter sex veckor.
  • Återträff med dietisten efter tre månader med de som opererades samma dag som dig.
  • Återträff ett år efter operationen med de som opererades samma dag som dig. Enskilt besök hos läkare och enskilt besök hos dietist vid behov. Blodprover tas innan besöket. Du får också möjlighet att träffa en undersköterska som svarar på frågor om plastikoperationer.
    Du har därefter möjlighet att köpa fortsatt uppföljning hos oss, annars rapporterar vi över dig till din husläkare för årlig uppföljning.

 

En app hjälper dig med det praktiska

Till din hjälp för att hålla koll på allt det praktiska i din vardag inför och efter din överviktsoperation finns appen BariBuddy. Du som genomgår en operation hos oss får tillgång till BariBuddy i två år. Läs mer om appen här