Skip to Content

Konsultation med läkarbedömning i Malmö

Du får vid detta besök information i grupp av kirurg, dietist och sjuksköterska. Därefter träffar du kirurgen enskilt för den medicinska bedömningen.

Ditt första besök med oss

Ditt första besök blir på vår klinik i Malmö eller när vi har mottagning i Göteborg eller Umeå.

Vi och du avsätter en förmiddag eller eftermiddag. Där ser vi till att förbereda dig för din överviktsoperation, så att du kan känna dig trygg med det val du gör och sedan se fram emot operationen och därefter ditt nya liv.

Information i grupp

Du får vid detta besök information i grupp av doktor, dietist och sjuksköterska. Därefter träffar du doktorn enskilt för den medicinska bedömningen. Om den är bra erbjuds du operationstid av en av våra koordinatorer. 

Om du inte har bestämt dig men vill veta mer, så erbjuder vi löpande kostnadsfria informationsmöten.

Information på annat språk

Om du önskar besök på annat språk, kontakta oss via mail eller telefon för separat tidsbokning. Vi erbjuder bland annat konsultationer med dansk- eller arabisktalande doktor.

Under konsultationen kan du ställa frågor och vi går igenom en checklista som kartlägger din tidigare sjukhistoria, medicinering, blodprovsvar mm.

Läkaren bedömer om du är medicinskt redo för en överviktsoperation och ni bestämmer tillsammans vilket ingrepp som är bäst för just dig. Efter läkarkonsultationen får du träffa vår sjuksköterska som bokar en operationstid och ger dig all praktisk information du behöver.

En vecka innan överviktsoperationen kontaktar vi dig och säkerställer att allt fungerar och att du känner dig välinformerad och trygg inför ingreppet.

Nybesök i Malmö eller Göteborg

Konsultation med läkarbedömning

Datum för nybesök


Carl-Magnus Brodén

Carl-Magnus Brodén

Medicinskt ansvarig gastroenterolog

Malmö

Carsten Vilstrup

Carsten Vilstrup

Anestesichef

Malmö

Hjörtur Gislason

Hjörtur Gislason

Chefskirurg, medicinskt ansvarig

Malmö

Sven Frederiksen

Sven Frederiksen

Kirurg

Malmö

Ida Evertsson

Ida Evertsson

Dietist

Malmö


Före, under och efter din överviktsoperation i Malmö

Så går det till - steg för steg hos Aleris Obesitas Malmö

Här berättar vi hur det går till från första konsultationsbesöket hos kirurgen, vad som händer före operationen och hur det blir efter operationen.

Läs mer >

Kostråd före och efter en överviktsoperation

Aleris dietist hjälper dig

Vi vill ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas med din viktnedgång och hitta ett sunt och hållbart ätbeteende som är anpassat efter dig och din vardag. Aleris dietist hjälper dig både före och efter överviktsoperationen.

Mer om råden >

Back to top