Skip to Content

Bli av med din övervikt

När du provat allt och ändå inte lyckas

Övervikt medför en ökad risk för sjukdomar och en människa med fetma riskerar att leva ett 10-15 år kortare liv. I Sverige är över halva den vuxna befolkningen överviktig. Att gå ner i vikt på egen hand efter en lång tid som överviktig är dock mycket svårt. Anledningen är biologisk och handlar inte om bristande karaktär. Här kan du lära dig mer om hur övervikt utvecklas och varför en operation kan vara den bästa lösningen.

Bli av med din övervikt
Etablerad övervikt är svår att bli av med

Vad är övervikt?

Övervikt medför en ökad risk för sjukdomar och en människa med fetma riskerar att leva ett 10-15 år kortare liv. I Sverige är över halva den vuxna befolkningen överviktig. Det finns hjälp att få. Boka konsultation idag.

Läs mer >

Frågor och svar om överviktsoperationer

Frågor och svar om överviktsoperationer

Hur är det med sjukskrivning och vilka risker finns? Här hittar du svar om förutsättningar och effekter som är bra att ha koll på inför operationen.

Se vanliga frågor och svar >

Framgångsfaktorer och fallgropar

Framgångsfaktorer och fallgropar

De allra flesta behåller viktnedgången efter en överviktsoperation. Men det kräver att man håller sig till rätt kost och vanor.

Läs mer >

Gastric Sleeve

För minskade hungerkänslor

Gastric Sleeve är ett kirurgiskt ingrepp som enbart omfattar magsäcken och innebär ingen kirurgi på tarmen.

Läs mer om Gastric Sleeve >

Gastric Bypass

För varaktig mättnadskänsla

Vid en gastric bypass operation blir en stor del av magsäcken och en del av tunntarmen frånkopplad vilket gör att man får en tidig och långvarig mättnadskänsla.

Läs mer om Gastric bypass >

Räkna ut ditt BMI

Räkna ut ditt BMI – Body Mass Index

Fyll i din längd och vikt och se vilket BMI du har med vår BMI-kalkulator. Resultatet ger en indikation på om överviktskirurgi kan vara en lösning för dig. Välkommen att kontakta oss med frågor.

Gå till BMI-kalkylatorn >

Maten efter operation

Mat och vitaminer efter en överviktsoperation

En gastric bypass eller gastric sleeve operation hjälper dig att ta kontroll över ditt ätande. Du som patient behöver också vara mycket motiverad för att uppnå hållbara resultat och må bra.

Läs mer >

Aleris BariBuddy appen

Få stöd via Aleris BariBuddy appen

Till din hjälp inför och efter din överviktsoperation finns appen BariBuddy. Appen fungerar som stöd för att hålla koll på det praktiska.

Mer om hjälpmedlet >

Kostråd före och efter en överviktsoperation

Aleris dietist hjälper dig

Vi vill ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas med din viktnedgång och hitta ett sunt och hållbart ätbeteende som är anpassat efter dig och din vardag. Aleris dietist hjälper dig både före och efter överviktsoperationen.

Mer om råden >


Joacim Öhrn

Kirurg, medicinsk ansvarig

Caroline Haegerstrand

Ansvarig Anestesi- och Narkosläkare

Cecilia Falck Kortfitsen

Narkossjuksköterska

Kontakta mig!

Back to top