Carita Andersson

carita-andersson-1200x700.jpg

Carita Andersson född 1971 genomförde först en Gastric Sleeve och senare även en Gastric Bypass

Min väg har inte varit spikrak

En knäskada fick mig att fatta beslutet att operera mig. Min väg fram till idag har inte varit spikrak men nu kan jag dansa hela natten lång utan att få ont i kroppen. Överviktsoperationen är ett verktyg som är guld värt om man använder den på rätt sätt. Jag har blivit en helt ny människa, både fysiskt och psykiskt! 

Jag gick upp mycket i vikt under min graviditet, kilon som jag sen hade svårt att bli av med. Detta tillsammans med skadade knän efter en bilolycka gjorde också att jag blev mer inaktiv.

Det var när jag var hos min ortoped och jag förstod att jag stod inför två, inom kort, knäoperationer om jag inte minskade i vikt.  Valet var inte så svårt, två knäoperationer som skulle hålla i endast 3 år med den vikten jag hade eller en magoperartion som skulle göra så att jag kunde vänta med knäna.

När jag kom till Aleris Obesitas tog de väl hand om mig. Fantastiskt bemötande av läkare och sköterskor. Väldigt tryggt att läkaren kom och hämtade mig och följde mig in i operationssalen. Sköterskorna var dock lite jobbiga som ville att man skulle upp och gå hela tiden när man kom upp på sal igen men det var ju såklart för min skull!

Första tiden efter operationen var jobbig. Jag hade svårt för att behålla maten och få tillräckligt med näring och vätska i mig. Min vikt rasade och jag gick ner till 47 kg, vilket jag tyckte var för lite. Jag hade stora problem med reflux (magsyra) och tillslut beslutade man sig för att operera mig igen eftersom jag inte mådde bra. Denna gång blev det en Gastric bypass. Efter den andra operationen kunde jag ta upp näring och vikten stabiliserade sig och jag gick till och med upp 5 kg, vilket jag tyckte var bra.

Idag kan jag dansa hela natten lång utan att få ont i kroppen eller vara helt utmattad och svettig!!   Syftet med operationen, som var att skjuta på knäoperationerna uppfylldes och det är jag mycket nöjd med. Jag är mycket rörligare idag. Jag har lärt mig att äta rätt, är mycket piggare och har lyckats förändrat min livsstil.