"Operationen är det bästa jag gjort för mig själv"

1200x700_Jeanette_B&W.gif

Jeanette är 59 år gammal, 165 cm lång och gjorde en Gastric Sleeve hos Aleris Obesitas Stockholm i mars 2018. Innan operation vägde hon 88kg, efter vägde hon 67kg. Totalt tappade hon 21 kg. Intervjun ägde rum i oktober 2018.

Min övervikt började egentligen med att jag lade på mig några mammakilon när jag var gravid, detta var omkring 20 år sedan och jag har testat många olika sätt att gå ner i vikt utan något tydligt och bestående resultat. Jag uppsökte även vårdcentral och fick där råd av både dietist och läkare men jag hade svårt med disciplinen och följa dessa tips.

Till slut började jag fundera på operation och kollade upp lite olika kliniker. Det som drog mig till Aleris var att det bara fanns ett pris där allting ingick, inklusive fem års uppföljning. På andra kliniker fanns fler valmöjligheter och jag är rädd att det är lätt att bli snål om det finns möjlighet till att vara det. Som sagt har jag testat andra olika sätt att gå ner i vikt och märkte att jag ibland valde bort saker som kostade extra.

När jag kom till Aleris för min konsultation kände jag mig sedd och välkommen direkt. I receptionen var de trevliga och tog emot mig väl. Läkarna och dietisten var otroligt trevliga och förklarade allt väldigt pedagogiskt och lätt. De var även mycket välkomnade mot min man och svarade även på alla hans frågor. Jag känner mig mycket tacksam över att jag har kunnat höra av mig fram och tillbaka så fort jag haft en liten fundering. Det kändes med andra ord rätt att komma till Aleris. Jag bestämde mig väldigt fort att jag ville genomföra operationen och fick en tid redan två veckor senare.

Såhär i efterhand ser jag många olika fördelar. Jag har halverat min medicinering och slutat snarka. Över lag känner jag mig friskare och piggare och mitt jobb som undersköterska har blivit lättare. Att jag även passar i mina gamla kläder och tycker att det är roligare att köpa nya är bara ett stort plus. Jag känner mig fortfarande bekväm med att kontakta Aleris ifall jag har funderingar eller vill bolla något.