Johan Hansson

johan-hansson-1200x700.jpg

Johan Hansson född 1972 genomförde en Gastric Sleeve

En ständig jojo-bantare

Innan jag bestämde mig för att operera mig var jag en ständig jojo-bantare. Vad jag än gjorde så gick jag upp i vikt. Jag har alltid tränat men oavsett hur mycket jag tränat har det alltid varit svårt att hålla vikten. Detta har varit något som alltid gnagt i mitt huvud, den ständiga jakten på en stabil matchvikt och framförallt en god hälsa.

Jag funderade länge

Jag hade funderat på att genomgå en överviktsoperation i flera år och efter en tuff höst där jag gått in i väggen bestämde jag mig på våren att det var dags att göra slag i saken. Jag har en fantastisk sambo och min sambos dotter som backade mig till 100 procent, mina föräldrar däremot var helt emot att jag skulle operera mig. Men jag var säker på min sak – detta var det bästa för mig, både psykiskt och fysiskt.

Första dagarna efter operationen var lite kämpiga. Att få till måltidsstruktur, äta mat i rätt konsistens och att få i mig vätska. Men det vände snabbt och en vecka efter operationen var jag tillbaka på jobbet till mina kollegors förvåning.

Nu mår jag så bra. Min kropp fungerar bättre och jag har börjat att träna igen. Målet med min träning är att springa ett halvmarathon i april och att förbättra min golf. Jag har alltid varit en aktiv person med mycket energi – och nu har jag mer energi än någonsing.