Jörgen

jorgen-1200x700.jpg

Jörgen fick ett nytt liv med en gastric sleeve – Aleris Obesitas

20 mars, 2018

Såhär skriver Jörgen som opererade sig med en gastric sleeve hos oss på Aleris Obeistas i somras:


Jag har haft problem med övervikt sedan jag var 18 år. Gradvis har vågen visat allt högre siffror som mest vägde jag 128 kg. När det gäller att gå ner i vikt har jag provat det mesta, men ingen metod har varit särskilt långvarig. Som regel har jag gått ner 10 kg och därefter upp 12…


I april 2017 var jag på introduktionsmöte på Aleris Obesitas i Malmö (vägde då 123 kg), och fick operationstid den 19 juni Jag valde en sleeve gastrectomy, populärt kallt ”Gastric Sleeve” eller bara ”Sleeve”. på operationsdagen vägde jag 116.7 kg.

Operationen tog ungefär en timme, och efter en timme till var jag uppe och gick i korridorerna. Jag hade inte speciellt ont, förutom lite gas i bröstet (som är normalt, det gick över efter någon vecka). I början var det svårt att känna igen signalerna gällande om att jag hade ätit för snabbt eller för mycket, men som allt annat så vänjer man sig vid mindre portioner och det nya sättet att äta på. Jag kan varmt rekommendera en överviktsoperation.

Nu har det gått 9 månader sedan operationen. Jag har gått ner totalt 48 kg sedan min toppnotering, och 36 kg sedan operationsdagen.

Jag har ”tappat” 24 cm runt bröstet, 32 cm runt magen, 17 cm där byxan sitter. Jag har gått från 5 XL i skjorta, till Medium! och från 42/30 till 31/30 i byxor!

Om du funderar på att göra en överviktsoperation, så kan jag varmt rekommendera det! Det är ett stort steg att ta, men som var helt nödvändigt för mig. Kom ihåg, dom opererar magen, inte hjärnan. Det är en kamp dagligen för att undvika att falla tillbaka i gamla vanor med dålig mat och lite motion. Men det är en kamp jag gärna tar – varje dag. Hellre det än alternativet. Om du bestämmer dig för en överviktsoperation – lyssna på din kirurg och dietist – de har mycket erfarenhet!

Ställ dig inte på vågen varje dag – du kommer bli tokig! Ha en fast mätardag i veckan, vikten kan i perioder stå stilla medan måtten ändrar sig! Lycka till!

/Jörgen 34 år