Marcus ”Lalle” Klarin

marcus_klarin1200x700.jpg

Innan min gastric bypass-operation vägde jag 195 kg, idag har jag nästan halverat min vikt och ligger idag på 102 kg.

14 oktober, 2016

Sedan operationen har jag fått ett mer socialt liv och ett bättre självförtroende.

Innan jag bestämde mig för en överviktsoperation hade jag börjat utveckla diabetes typ 2 och hade väldigt svår sömnapné med upp till sjuttio andningsuppehåll per natt där de längsta varade åttio sekunder. Allt var jobbigt när man vägde 195 kg. Jag jobbar som lastbilschaufför och bara att klättra upp och ner ur bilen var jobbigt.

Det bästa med livet efter operationen är att kunna gå in på en restaurang utan att alla tittar på mig och jag vet att de tänker ”han behöver väl inte äta mer”, att kunna handla kläder i normala affärer istället för storlek 9 XL när jag var som störst. Det är också skönt att kunna flyga utan att behöva be om extra stort bälte. Jag är nu också fri från både diabetes och andningsuppehåll. 1,5 år efter min operation kunde jag lämna tillbaka min CPAP maskin!

Mitt råd till dig som funderar på en magsäcksoperation är att läsa på ordentligt om vad det innebär. Se det inte som en quickfix utan du behöver förstå att du måste ändra din livsstil för att få bra resultat och må bra.

/Marcus ”Lalle” Klarin, 34 år