"Nu har jag den atletiska kropp och det liv jag förtjänar"

daniel-1200x700.jpg

Efter många år av jojobantning och hård träning hamnade jag i ett läge då kroppen började ta stryk av övervikten. Jag kunde inte längre träna utan att skada mig. Jag har alltid tränat och tycker att det är väldigt roligt. Jag har dessutom haft lätt för att bygga muskler men svårt att gå ner i vikt.

När jag blev uppsagd på grund av arbetsbrist från en tidigare arbetsgivare kände jag att det fick vara nog. Jag har provat det mesta genom åren men klarade det helt enkelt inte själv. Jag tog kontakt med min dietist och bad om en remiss för en Gastric bypass operation. Jag hade läst på väldigt mycket om själva operationen samt pratat med bekanta som genomgått operationen.

Från överviktig till atletisk

Efter två veckors lågkaloridiet var det dags för operationen. När jag kom till Aleris Obesitas mottagning blev jag omhändertagen av jättetrevlig personal. Inför operationen snurrade tankarna. Jag är en riktig tävlingsmänniska och tyckte väl att det var ett misslyckande att behöva göra detta. Nu i efterhand är det en stor vinst att jag fattade detta beslut, och resultatet är verkligen en 1:a-placering.

Runt 13:30 rullades jag in på operationssalen, där teamet var redo. Mina tankar fortsatte att snurra runt i huvudet samtidigt som jag blev allt lugnare. ZzZzZ en timme senare vaknade jag och allt hade gått kanon.

Senare på eftermiddagen kom jag in på rummet, då var jag rätt trött. På natten kände jag av att det gjorde ont i axlarna vilket tydligen var en biverkning av den gas som de fyllt magen med, det hjälpte med en värmekudde som sjuksköterskorna gav mig.

Efter natten var det dags för frukost, det var en av de godaste soppor jag någonsin ätit, en tomatsoppa. Jaja, den kanske inte är det man i vanliga fall anser är den godaste måltid man kan tänka sig. Men den deciliter som jag fick i mig då var fantastisk.

Nu kan jag träna utan att gå sönder

Några veckor senare var jag i kontakt med en av mina läkare då jag hade lite frågor. Han skrev bland annat till mig att jag hade en muskulös och atletiskt byggd kropp, det värmde något enormt, han hade ju ändå sett in i framtiden.

Det har snart gått 2 år och -45kg sedan den dagen och jag ångrar mig inte en sekund, jag kan träna och går inte sönder som jag gjorde tidigare, helt fantastiskt!