Ronnie Nielsen

ronnie-nielsen-1200x700.jpg

Jag vägde 124 kg när jag kom till Aleris Obesitas.

14 oktober, 2016

Jag var förtidspensionerad från mitt arbete och hade fått 5-8 år kvar att leva av min diabetesläkare. Jag tog nästan 400 enheter insulin varje dag och 11 andra läkemedel för livsstilsrelaterande sjukdomar.

På grund av min svåra diabetes var Aleris till en början inte säker på att de ville operera mig, det var riskfyllt eftersom jag var så sjuk. Jag själv valde att se förbi riskerna och såg operationen som en väg ut.

I mars 2014 opererades jag till slut med en gastric bypass, operationen i sig gick bra, men de första månaderna var tuffa.

Min mångåriga och svåra diabetes gjorde läkningen svår, men jag var envis precis som Aleris Obesitas personal så till slut repade jag mig och fick åka hem.

Idag är jag botad från min diabetes och väger 90 kg. Jag tränar och simmar regelbundet och har sedan maj 2015 återgått till min tidigare arbetsgivare.

Jag har hittat tillbaka till mitt gamla jag, har fått mer livskvalité och uppskattar de små sakerna i livet. Jag ångrar inte min operation så mycket som en sekund!

/Ronnie Nielsen, 48 år