Therese Schmidt

therese-schmidt-1200x700.jpg

Therese Schmidt född 1980 genomförde en Gastric Bypass

En dag hade jag fått nog!

Efter att ha bantat större delen av mitt vuxna liv och testat allt från Viktväktarna, Nutrilett, Cambridge och LCHF för att nämna några var jag till slut så trött på dessa ständiga misslyckanden. Alla dessa dieter fungerade jättebra ett tag… Jag gick ner 25 kg första gången på Viktväktarna, höll det ganska så bra ett par år, sen började jag jobba på restaurang under en sommar och efter tre månader hade jag gått upp 20 kg!! Började om på Viktväktarna, gick ner i vikt igen men sen sakta men säkert hade jag gått upp 30 kg….

En magsäcksoperation var sista utvägen

Jag hade hört om olika personer som hade gjort Gastric Bypass och kände att: detta är sista utvägen! Jag försökte först att få hjälp via vårdcentralen men var inte tillräckligt tjock. I andra sammanhang hade jag blivit glad av att höra en sådan sak men nu blev jag besviken och tänkte att jag kommer att vara tjock för alltid. Jag började undersöka vilka privata kliniker som utförde GBP och bestämde mig ganska snabbt för Aleris Obesitas. Därefter gick allt så fort. Jag gick på ett av deras informationsmöten och därefter konsultation där operationen bokades. Trots att det gick så fort så ville jag ha det gjort igår. Jag var aldrig nervös eller orolig för komplikationer, jag hade bara allt positivt i tankarna: jag kommer att kunna köpa kläder som jag känner mig fin i, inte bara ta vad som passar. Jag kommer att kunna gå på fester och på stranden utan att vara tjockast där.

Äntligen var det dags

Så kom den 23 maj äntligen! Förväntansfull kom jag till kliniken och fick bästa tänkbara mottagande. Allt gick så snabbt, samtal, vägning, träffade kirurger och övrig personal. När jag sedan vaknade efter operationen var mina tarmar omkopplade och det var dags att gå upp och promenera. Det var en rolig men konstig upplevelse att vandra runt i korridorerna halva natten och må så bra som jag gjorde.

Viktnedgången efter min gastric bypass gick snabbt

När jag hade kommit hem var det dags att börja vänja sig vid små portioner och att äta långsamt. Kilona på vågen minskade och jag mådde toppen! Jag hade fått veta att man skulle gå ner mycket och fort men jag hade nog inte förstått hur fort detta skulle gå. Det har gått knappt ett halvår och jag har gått ner ca 34 kg från vad jag vägde som mest innan operationen.

Detta är det absolut bästa jag gjort och det är värt varenda krona. Jag har inte längre ont i ryggen på morgnarna när jag vaknar, jag har mer ork och energi att leka med barnen, jag rör mig lättare och om man får lov att vara fåfäng så är jag snyggare!