"Från ett ångestladdat bantande till ny energi"

suzanne-1200x700.jpg

Jag har bantat sedan jag fick min förste son. Jag gick upp ca 35 kg som sedan var svåra att bli av med. Det blev fler graviditeter och kilona fortsatte att öka. Jag gjorde min Gastric bypass på Aleris Obesitas.

År av svält − till ingen nytta

Jag har bantat med Viktväktarna, Herbalife, testat flygvärdinnemetoden, Xenical, LCHF, gått till dietist, Cambridge. Listan kan göras hur lång som helst. Visst har jag ibland tappat kilon, men de har snabbt hittat tillbaka. Jag skriver BANTAT, för det är ett ord som väcker ångest hos mig, ett ord som för mig innebär SVÄLT.

Vid en hälsokontroll hos min husläkare låg mitt blodtryck högt och jag fick direktiv om hur jag skulle sköta mig med kost och motion. Mina kolesterolvärden var skyhögt och läkaren skrev ut Simvastatin.

Vid detta tillfälle tog jag upp min vikt och problemen som uppkommit p.g.a. den. Mina knän, min rygg och även mitt psykiska mående. Jag hade ju varit en aktiv tjej, med tusen bollar i luften. Ridit, spelat fotboll, konståkning och gymnastik. Nu orkade jag inte ens ta en promenad.

Jag skämdes inför mina barn, som inför vänner och skolkamrater, tyckte det var "pinsamt". De fick höra att deras mamma var tjock och undrade varför.

Min Gastric bypass är det bästa jag gjort

Jag hade en nära vän, som genomgått en Gastric bypass och lyckats bra. Funderingarna hade funnits hos mig, men operationen skrämde mig. Men läkaren och jag "bollade" lite kring det...för/och eventuella nackdelar. Jag bestämde mig för att vi skulle skicka in remiss.

Först fick jag avslag, p.g.a. att mitt BMI inte var tillräckligt högt, då kompletterade han med mitt bukomfång och då blev jag godkänd!

Min Gastric bypass är det absolut bästa jag någonsin gjort. Från första stund har jag mått så bra. Inga komplikationer vare sig under eller efter operationen. Det tog bara ett par månader, så låg både blodtryck och kolesterolvärdet på normala nivåer och jag kunde sluta med tablettbehandlingen.

Nu älskar jag livet

Jag brukar säga att jag blivit "på nytt född", fått livet tillbaka. Jag ÄLSKAR livet med mina barn och barnbarn. Jag orkar springa runt och spela fotboll, bada, leka och stoja. Jag kan gå in i vilken affär som helst och köpa de kläder jag alltid drömt om. Bara den känslan är euforisk! Jag fullkomligt älskar när mina 15-åriga söner kommer och kramar om mig för att sekunden efter bära upp mig. Lyckan i deras ögon säger allt!

Mina vänner säger alltid: Suzanne, du pratar om din Gastric bypass på samma sätt som andra pratar om sin tro på Gud. Ja, så är det, den har på något sätt frälst mig. Idag är jag lika pigg som när jag var 20 år och har en energi som är obeskrivlig. UNDERBART!