Yvette Green

yvette-green-1200x700.jpg

Att gå ner i vikt är enkelt, men att hålla vikten är omöjligt! Mina problem med höfter och knän begränsade min livskvalité och för att få hjälp behövde jag gå ner i vikt. Det var då jag bestämde mig för att genomgå en viktoperation hos Aleris Obesitas, och det är det bästa beslut jag tagit.

Min viktuppgång tog fart när jag slutade röka och en efterföljande graviditet gjorde inte saken bättre. Åren gick och min vikt begränsade mitt liv allt mer. Jag älskar att resa men klarade bara av att gå 100 meter i stöten vilket gjorde att jag inte kunde leva det liv jag ville. Både mina höfter och mina knän krävde en operation men för att få hjälp med detta krävdes en bestående viktnedgång vilket jag inte lyckades med på egen hand.

Innan gastric bypass operationen vägde jag 86 kg till mina 154 cm med ett BMI på 36,3. Eftersom jag hade problem med halsbränna bestämde jag tillsammans med doktorn mig för att göra en gastric bypass.

När jag väl kom till Aleris Obesitas i Malmö kan jag vara säga en sak; vilka underbara människor och vilken värme de utstrålar! Mitt första möte med narkosläkaren Karsten var fantastiskt, gladare och härligare person får man leta efter. Han följde mig in till operationssalen där jag möttes av ett gäng glada och positiva människor. Om jag var orolig innan var det som bortblåst väl inne i operationssalen. Alla som jobbar på Aleris Obesitas i Malmö ska ha en eloge för sitt underbara engagemang, positiva anda och för att ni får patienterna att känna sig speciella.

Första tiden efter operationen handlade mycket om att äta och dricka. Har aldrig ätit så mycket soppor och smoothies och annat flytande. De efterföljande tre veckorna var det purémat som gällde. Jag mosade allt som gick att mosa. Detta funkade också bra. Den här perioden är så viktig, att få till måltidsstrukturen och att man följer rekommendationerna man fått.

Hur ser mitt liv ut nu då? Jag är 30 kilo lättare än innan och ligger idag på 56 kilo. Jag har fått tillbaka min rörlighet, har inte ont i höfter eller knän längre, jag kan promenera igen och har tack vare gastric bypass-operationen tagit mitt liv tillbaka och det är det absolut bästa jag har gjort för mig själv någonsin.